top of page

KBO-PCOB start Digibellijn

Vanaf vandaag kunnen senioren met al hun ‘digitale’ vragen over onder meer beeldbellen, Whatsapp, werken met een tablet, terecht bij de Digibellijn van KBO-PCOB. Tabletcoaches die senioren helpen digivaardig te worden en te blijven, zullen via de Digilijn vragen beantwoorden en ondersteuning bieden.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben we op dit moment allemaal te maken met diverse maatregelen en leefregels. Een gevolg hiervan is dat veel senioren op dit moment (vrijwel) geen bezoek meer ontvangen. Bovendien blijven ze zoveel mogelijk thuis. Activiteiten waaraan vaak meegedaan wordt zijn afgelast. Er zijn senioren die dit aan de hand van digitale middelen weten te compenseren en contact met familie via beeldbellen of WhatsApp hebben en zij bestellen hun boodschappen misschien ook wel online. Om dat te kunnen moet je wel weten hoe dat moet en dus digivaardig zijn. Veel senioren zijn dat ook niet. Omdat er geen bijeenkomsten zijn waar tabletcoaches hulp kunnen bieden, worden senioren vanaf vandaag ondersteund via de Digibellijn.

Bereikbaarheid Digibellijn

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld beeldbellen of over het gebruik van WhatsApp? Bel de Digibellijn en stel uw vraag aan een tabletcoach.

De KBO-PCOB Digibellijn is te bereiken op maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur via telefoonnummer 030 3400 660.

bottom of page